посочи, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова ще доведе

...
 посочи, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова ще доведе
Коментари Харесай

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

 посочи, че отдръпването на оставката на Корнелия Нинова ще докара до тежки разтърсвания в партията. "Нещо ужасно се случва в Българска социалистическа партия. Няма да можем да се надигнем ", съобщи той. Зарков съобщи, че е чул клюки за това, което се готви (подмяната на оставката през вчерашния ден – бел.ред.), само че все пак е бил сюрпризиран от „ фарса “, който се е разиграл в събота. "Да, изненадах се, не чаках, че Нинова ще се скрие от надпреварата зад 415-те делегати, дали своят вот срещу оставката й ", съобщи той.
 
По думите му най-важното нещо, което има един водач, е неговата дума. "Тя самата съобщи своята оставка през ноември, през вчерашния ден я удостовери, след това се скри ", уточни още Зарков. Според него вкопчването на Българска социалистическа партия във властта няма да оправи проблемите в партията.
 
"Това беше един неприличен и режисиран конгрес, който хвърля най-голямата до момента лява партия в категорията на маргиналните и незначителни партии. Целият конгрес нямаше връзка с действителността. Какво споделяме на тези 800 хиляди души, които Българска социалистическа партия изгуби. Не получихме отговор за какво изгубихме доверието на тези хора ", съобщи евродепутатът Елена Йончева по БНР. По думите й Българска социалистическа партия не е припозната като опция, а отговорността за това е персонално на водача. "На Конгреса не бе даден отговор на въпроса каква политика води Българска социалистическа партия. Нинова е виновна за това, че Българска социалистическа партия стана консервативна лява партия. Тя я отдалечи от социалдемокрацията. Вместо да приказва за леви политики, за приходите на наемния труд, се изкарват тематики за джендъри, които към този момент са решени от Конституционен съд ", уточни още Йончева.
 
По думите й българите са изгубили доверие в водача на Българска социалистическа партия, тъй като тя не се е занимала с най-важната тематика – корупцията.  "Да сте чули водача на Българска социалистическа партия да приказва за шкафчета, за Барселона? Тя поддържа Цацаров за началник на КПКОНПИ. Затова Българска социалистическа партия загуби своето доверие ", безапелационна бе евродепутатът.
 
"БСП е математическият детайл в ръководството. Тя е нужният, а не мечтаният съставен елемент в ръководещата коалиция. С 26 депутати тя не може да образува политика. Важно е обаче нейното присъединяване да е ползотворно за България и да има съответни леви политики ", счита още Йончева.
 
Източник: "Сега "
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР